- Gran Balconia
- Derk Visser
- Uitgever: Gottmer
- Jaar: 2025
- Aantal blz.: 124
- 8,5
Gran Balconia, het nieuwe boek van Derk Visser, is wederom een overtuigend portret van jongeren ‘die de wind niet mee hebben in het leven’.
Lees meer...Jeugdboeken
Gran Balconia, het nieuwe boek van Derk Visser, is wederom een overtuigend portret van jongeren ‘die de wind niet mee hebben in het leven’.
Lees meer...Asfaltbever, dwergmammoet, lepelvlegels. In Het hart van een giraf is ongelooflijk groot ziet Vega dieren die anderen niet kunnen zien. Haar fantasie helpt haar het leven door.
Lees meer...Met Lava schreef Mireille Geus een ontroerend sprookje over rouw en jezelf accepteren. Met een heerlijke hond als helper.
Lees meer...Hoe maak je klimaatverandering invoelbaar voor kinderen? Hannah Gold gooit nog een keer een ontroerende vriendschap tussen een meisje en een ijsbeer tegenaan.
Lees meer...In deze laatste maanden van het jaar sta ik stil bij twee heruitgaves en bij twee nieuwe boeken. Het gaat over Sinterklaas, krijtjes en het einde van de wereld.
Lees meer...Hij is een begenadigd en gevierd schrijver van non-fictie. Met Rugzwemmen maakt Marc ter Horst zijn fictiedebuut.
Lees meer...Verwend stadsmeisje brengt zomer door met creepy jongen. Je moet Anna Woltz heten om daar een dynamisch en indringend verhaal van te kunnen maken: De spin en de sleutel.
Lees meer...Achter elke huisdeur gaat wel eens iets mis. Deze maand drie kinderboeken over gerommel thuis en hoe kinderen daarvoor opdraaien of het weten op te lossen.
Lees meer...Lysette Geel schreef een boek over een actueel maatschappelijk thema - armoede - maar het verhaal wil niet echt tot leven komen.
Lees meer...Het huis ontploft van de Franse schrijfster Nathalie Stragier is een wensvervullend verhaal op precies de goede manier.
Lees meer...Deze zomer las ik een enkele recente titel, maar nam ik ook tijd om bij te lezen. Puur toevallig zijn het allemaal boeken over buitenbeentjes.
Lees meer...Tussen mijn leeservaringen tijdens deze maanden viel ik vooral voor de nieuwe boeken van Simon van der Geest, Anna van Praag en Ted van Lieshout.
Lees meer...Simon van der Geest verpakt in zijn sciencefictionboek Hart van staal een klassiek verhaalgegeven in een nieuw jasje.
Lees meer...Rechttoe-rechtaan en realistische verhalen - voor zwakkere lezers is dat een fijn concept. De levens van Lanya van Mirjam Oldenhave is zo’n boek.
Lees meer...Deze leesmaand gaat het over drie maal Meisje met de parel, van klassiek tot mollig modern. En over een denkend hoofd en een berentemmer.
Lees meer...Onder ogen durven zien dat je zelf bijzonder bent, valt niet mee als je een onzekere, mollige puber bent. Susin Nielsen beschrijft het humoristisch, maar liefdevol.
Lees meer...Racisme, homofobie, mishandeling en de dood. Dat lijkt veel voor één boek, maar Kacen Callender maakt er in King en de drakenvlinders een ontroerend verhaal van.
Lees meer...In een prettige mengeling van dichterlijke vrijheid en historische feiten brengt Lida Dijkstra het oude Egypte van Toetanchamon tot leven.
Lees meer...In Het kleine huis bij de rivier schetst Selma Noort vol humor en warmte een saamhorige samenleving.
Lees meer...Met De geest en het meisje schreef Lucy Strange wederom een ouderwets goed jeugdboek. Dit keer over lady Agatha die opeens als Aggie moet uitvinden wie ze werkelijk is.
Lees meer...